foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Међународни дан људских права обележава се 10. децембра

ОШ "Милорад Мића Марковић"

Мала Иванча

Електронско учење

Е-учење примењује се у школи од 2011. године. У е-учионици ученици прате лекције, решавају тестове и презентују своје радове.

Прочитај

Настава

Наставници и ученици реализују веома успешне часове пројектне и тематске наставе.

Прочитај

Стручно усавршавање

Наставници и стручни сарадници се стручно усавршавају и примењују стечена знања.

Прочитај

Чаролије

Школски лист Чаролије покренут је 2005. године, а 2015, објављивањем броја 21, обележено је десет година излажења.

Прочитај

Изабери писмо

Контакт

Време

Дани европске баштне 2016. и у оквиру њих Дан европских језика, 26. септембар, обележени су бројним активностима у школи.

У Малом Пожаревцу су организовани часови у огранку Библиотеке града Београда „Љубивоје Гајић“ за ученике II2, IV2 и VII2,  27. и 30. септембра. Тема разговора била је културна баштина и важности њеног очувања.
Ђаци четвртог и седмог разреда су наводили примере активности кроз које учествују у очувању културног наслеђа Србије, као што су читање књижевних дела и неговање матерњег језика, учење о народним обичајима и играма у фолклорној групи и сл. Такође, разговарали су и о важности учења страних језика и познавања других култура.
Ученици другог разреда су разгледали и прелиставали дечије часописе као што су „Школарка“, „Ђачко доба“, „Полетарац“. Највише им се допао „Крцко“ у коме постоји много занимљивих и едукативних текстова.

О неговању културног наслеђа деца ће учити и кроз проналажење информација о историји школе и изради задатака у оквиру пројекта Јубилеји.

Слађана Галушка, библиотекар

2017 Copyright OŠ Milorad Mića Marković Rights Reserved