foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Међународни дан људских права обележава се 10. децембра

ОШ "Милорад Мића Марковић"

Мала Иванча

Електронско учење

Е-учење примењује се у школи од 2011. године. У е-учионици ученици прате лекције, решавају тестове и презентују своје радове.

Прочитај

Настава

Наставници и ученици реализују веома успешне часове пројектне и тематске наставе.

Прочитај

Стручно усавршавање

Наставници и стручни сарадници се стручно усавршавају и примењују стечена знања.

Прочитај

Чаролије

Школски лист Чаролије покренут је 2005. године, а 2015, објављивањем броја 21, обележено је десет година излажења.

Прочитај

Изабери писмо

Контакт

Време

Светски дан хране (16. октобар) и Дан јабуке (21. октобар) обележени су у Поповићу током Недеље здраве хране од 17. до 21. октобра 2016. године.

Ученици другог и четвртог разреда су на часовима српског језика описивали плодове јесени, а на часовима ликовне културе цртали, бојили и изрезивали воће и поврће за пано. Направили су пирамиду здраве хране на часовима света око нас и природе и друштва, а часове физичког васпитања су искористили за причу о здравом начину живота - правилној исхрани, хигијени и бављењу спортом. Певали су песме о јабукама. На часу чувара природе причали су о лековитом биљу и у торбице, које су направили од различитих тканина, ставили камилицу, липу, нану, жалфију, хајдучку траву и мајчину душицу. Оне ће остати у учионици да би биље мирисало и пречишћавало ваздух.

Одржана је радионица на тему Јабука. Као припрема за њу, ученици су са бакама и декама разговарали о обичајима у вези са јабуком и сортама јабука код нас. Током радионице ђаци су радили у групама и решавали задатке: бојење и изрезивање јабука (други разред), писање састава на теме Чему служи јабука, Обичаји у Србији у вези са јабуком, Имена јабука у Србији (четврти разред).

Последњег дана деци и учитељици су се придружили и родитељи који су припремили и донели здраву храну (воће, штрудле, ролат). Гости су били ученици одељења I3/III3 и учитељица Сања. Од воћа су направљени воћна салата и компот, а онда су се сви послужили.

Закључак је да би се овакве здраве ужине могле припремати чешће у школи.

 Ружица Будимкић, наставник разредне наставе

2017 Copyright OŠ Milorad Mića Marković Rights Reserved