foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Међународни дан људских права обележава се 10. децембра

ОШ "Милорад Мића Марковић"

Мала Иванча

Електронско учење

Е-учење примењује се у школи од 2011. године. У е-учионици ученици прате лекције, решавају тестове и презентују своје радове.

Прочитај

Настава

Наставници и ученици реализују веома успешне часове пројектне и тематске наставе.

Прочитај

Стручно усавршавање

Наставници и стручни сарадници се стручно усавршавају и примењују стечена знања.

Прочитај

Чаролије

Школски лист Чаролије покренут је 2005. године, а 2015, објављивањем броја 21, обележено је десет година излажења.

Прочитај

Изабери писмо

Контакт

Време

У оквиру пројекта Јубилеји ученици оба одељења у Поповићу су 11. октобра 2016. године имали прилику да чују како је некада било у школи, а гост предавач је био Тома Радовановић, рођен 1943. године.
Он је деци причао о својим школским данима, о учитељу Александру, о учионици и клупама у којима су седели ђаци, о предметима и понашању ученика на часу.

Ученици су уз помоћ учитељица саставили двадесетак питања на које је гост одговорио и тако је настао интервју. Као илустрацију издвајамо одговор Томе Радовановића на питање у вези са долажењем деце у школу и свакодневним животом педесетих година 20. века.

„Већ сам рекао да тада није било превоза, ученици су долазили у школу каљавим путевима, неки су прелазили преко потока. Неку децу су доводиле мајке или баке, претежно баке, јер су мајке имале пуно посла код куће, а баке су биле мало заштићене од тих послова. Имали смо ђака који је живео скроз преко ливада, звао се Стева Јоцић, њега је бака доводила сваког јутра у школу и чекала га је до краја часова, јер јој се није исплатило да се враћа кући, па поново долази по њега. Није било топле обуће, носили су се гумени опанци. Није било бундица, јакница, капуљача као данас да се деца ушушкају. Друштво је било сиромашно, јер су то године после рата, деца су се мучила исто колико и њихови родитељи. У школу се ишло само пре подне, јер није било струје. У кућама су се користиле лампе на гас које су биле окачене на зиду. За осветљење су се користиле и свеће, или су баке правиле фитиље од крпица премазаних машћу које су звали жижа.“

Текст целокупног интервјуа ће бити објављен у школском листу.

Сања Петровић, наставник разредне наставе

2017 Copyright OŠ Milorad Mića Marković Rights Reserved