foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Међународни дан људских права обележава се 10. децембра

ОШ "Милорад Мића Марковић"

Мала Иванча

Електронско учење

Е-учење примењује се у школи од 2011. године. У е-учионици ученици прате лекције, решавају тестове и презентују своје радове.

Прочитај

Настава

Наставници и ученици реализују веома успешне часове пројектне и тематске наставе.

Прочитај

Стручно усавршавање

Наставници и стручни сарадници се стручно усавршавају и примењују стечена знања.

Прочитај

Чаролије

Школски лист Чаролије покренут је 2005. године, а 2015, објављивањем броја 21, обележено је десет година излажења.

Прочитај

Изабери писмо

Контакт

Време

Наставница српског језика Софија Зећовић одржала је угледни час из српског језика 31. октобра 2016. године у VII2. Обрађена је наставна јединица „Мали Радојица“.
Часу, који је трајао око 60 минута, присуствовали су педагог Наташа Демић, наставник српског језика Данка Стојановић, наставник француског језика Живослава Панчић, наставник историје Слободан Карановић, наставник математике Новка Боричић и директор Ксенија Илић.

Час је протекао у веселој и радној атмосфери. У уводном делу часа наставница је заједно са децом припремила кратко подсећање на хајдуке, њихов начин борбе и живота и улогу у борби против турске власти. Два ученика у костимима хајдука казивала су, у краткој драмској сцени, текст из романа „Хајдук Станко“ Јанка Веселиновића.
Након тога наставница је најавила циљ часа и прешла на обраду песме. Одлично вођени, уз поступно постављање питања од лакших ка тежим и уз навођење примера из свакодневног живота, ученици су анализирали песму. Затим су добили пет питања на која су одговарали писмено. Одговори које су дали казују да су разумели песму чиме је и циљ часа испуњен.

Сви ђаци су били активни на часу и показали су интересовање за рад.
Ово је био веома успешан час коме је требало да присуствује више наставника.

Ксенија Илић, директор

2017 Copyright OŠ Milorad Mića Marković Rights Reserved