foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Међународни дан људских права обележава се 10. децембра

ОШ "Милорад Мића Марковић"

Мала Иванча

Електронско учење

Е-учење примењује се у школи од 2011. године. У е-учионици ученици прате лекције, решавају тестове и презентују своје радове.

Прочитај

Настава

Наставници и ученици реализују веома успешне часове пројектне и тематске наставе.

Прочитај

Стручно усавршавање

Наставници и стручни сарадници се стручно усавршавају и примењују стечена знања.

Прочитај

Чаролије

Школски лист Чаролије покренут је 2005. године, а 2015, објављивањем броја 21, обележено је десет година излажења.

Прочитај

Изабери писмо

Контакт

Време

У оквиру Плана и програма годишњих активности из географије организован је излет за ученике петог и шестог разреда наше школе 22. октобра 2016.године.

Прва дестинација је био Београд. У Планетаријуму су ђаци посматрали пројекцију изгледа звезданог неба и слушали причу члана Астрономског друштва „Руђер Бошковић“ о васиониМост и занимљивим догађајима у њој.
Уследила је шетња Калемегданом, горњим градом, и посета Природњачком музеју. Уз уводно предавање кустоса ученици су разгледали поставку животиња савана и шума умерених појаса .

Од 13 до 16 сати ученици су уживали у боравку на природном добру Пољопривредног факултета „Мали Дунав“ у Радмиловцу. У летњој учионици су одгледали кратки филм о добру. Уз предавање стручних водича возили су се чамцем, пецали рибе и упознали рибљи свет Дунава посматрајући акваријуме.
Веома срдачан и гостопримљив домаћин, професор Пољопривредног факултета и оснивач природног добра Зоран Марковић, ученике је даривао органским јабукама са воћњака који узгајају студенти.

Након тога наставили смо пут до Смедерева, деца су обишла Смедеревску тврђаву и упознала се са њеним историјским значајем.

Излет је био успешан, ученици су упознали и проучавали нове крајеве и културно-историјске објекте и разговарали о њиховом значају, а бројним активностима повезани су садржаји више наставних предмета: географије, историје, српског језика, биологије и грађанског васпитања.

Радица Јаћимовић, наставник географије 

2017 Copyright OŠ Milorad Mića Marković Rights Reserved