foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Међународни дан људских права обележава се 10. децембра

ОШ "Милорад Мића Марковић"

Мала Иванча

Електронско учење

Е-учење примењује се у школи од 2011. године. У е-учионици ученици прате лекције, решавају тестове и презентују своје радове.

Прочитај

Настава

Наставници и ученици реализују веома успешне часове пројектне и тематске наставе.

Прочитај

Стручно усавршавање

Наставници и стручни сарадници се стручно усавршавају и примењују стечена знања.

Прочитај

Чаролије

Школски лист Чаролије покренут је 2005. године, а 2015, објављивањем броја 21, обележено је десет година излажења.

Прочитај

Изабери писмо

Контакт

Време

У школи у Поповићу је 4. новембра.2016. године одржан тематски час поводом обележавања познатог празника из англосаксонске културе. Ученици од првог до четвртог разреда су имали прилику да се опробају у играма које се за Ноћ вештица (Halloween) играју у земљама енглеског говорног подручја, а које су за њих припремиле наставнице енглеског језика Александра Ковачевић и Јелена Стевановић, као и учитељице Ружица Будимкић и Сања Петровић.

Ове године смо прескочили традиционални маскенбал и страшне костиме, јер би нам сметали приликом такмичења. Такмичили смо се у „лову на јабуке” (Apple bobbing), где је задатак ученика био да из посуде напуњене водом изваде јабуку, али без коришћења руку! Затим смо се тркали у пару док су нам ноге биле везане канапом (Three-legged race). Покушавали смо и да, везаних очију, залепимо реч „БУ!” на духа на хамеру (Pin the ghost). Играли смо игру меморије и спајали парове картица са ликовима карактеристичним за овај празник. Мало је рећи да смо се забавили!

Празник није могао да прође без прављења честитки и резбарења бундеве (Pumpkin carving). На самом крају смо се засладили чоколадним бананицама и научили израз “Trick or treat?”.
Have a spooky Halloween!

Александра Ковачевић, наставник енглеског језика

2017 Copyright OŠ Milorad Mića Marković Rights Reserved