foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Међународни дан људских права обележава се 10. децембра

ОШ "Милорад Мића Марковић"

Мала Иванча

Електронско учење

Е-учење примењује се у школи од 2011. године. У е-учионици ученици прате лекције, решавају тестове и презентују своје радове.

Прочитај

Настава

Наставници и ученици реализују веома успешне часове пројектне и тематске наставе.

Прочитај

Стручно усавршавање

Наставници и стручни сарадници се стручно усавршавају и примењују стечена знања.

Прочитај

Чаролије

Школски лист Чаролије покренут је 2005. године, а 2015, објављивањем броја 21, обележено је десет година излажења.

Прочитај

Изабери писмо

Контакт

Време

Поводом Дана толеранције, 16. новембра, за ученике I1 у Малој Иванчи организована је радионица под називом „Поштујемо различитост“.
Како би што јасније разумели и развили свест о разликама међу људима, које су наше право богатство, ђаци су одгледали анимиране филмове на тему толеранције. Цртани филмови на прикладан начин представљају приче и ситуације са којима се свакодневно сусрећу лица са одређеним инвалидитетом и особе ромске националности.
Након тога разговарали смо о ситуацијама са којима се ученици свакодневно сусрећу, а у којима можда нису били довољно толерантни, или њихова различитост није наишла на толеранцију. Било је значајно чути њихова искуства и кроз њих учити.

После разговора деца су добила цртеже на којима је воће, тј. свако од њих је добио половину једне врсте воћа са задатком да је обоји и украси по својој жељи. По завршетку, половине истог воћа смо спајали како бисмо добили једну воћку обојену на различите начине. Суштина ове активности била је да ученици на конкретном примеру уоче различитост.
Радовима смо украсили пано, постављајући их тако да, када се половине отворе, испод сваког цртежа се налазе речи које асоцирају на толеранцију (љубав, поштовање, разумевање, осећајност, савет и помоћ).

 

Сандра Пајић, наставник разредне наставе

2017 Copyright OŠ Milorad Mića Marković Rights Reserved