foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Међународни дан људских права обележава се 10. децембра

ОШ "Милорад Мића Марковић"

Мала Иванча

Електронско учење

Е-учење примењује се у школи од 2011. године. У е-учионици ученици прате лекције, решавају тестове и презентују своје радове.

Прочитај

Настава

Наставници и ученици реализују веома успешне часове пројектне и тематске наставе.

Прочитај

Стручно усавршавање

Наставници и стручни сарадници се стручно усавршавају и примењују стечена знања.

Прочитај

Чаролије

Школски лист Чаролије покренут је 2005. године, а 2015, објављивањем броја 21, обележено је десет година излажења.

Прочитај

Изабери писмо

Контакт

Време

Међународни дан толеранције, 16. новембар, обележен је у нашој школи заједничким часовима библиотекара и наставника током друге половине новембра.

За ученике трећег, четвртог, шестог и осмог разреда организоване су радионице на којима су се ђаци подсетили значења појма толеранција и разговарали о поштовању и уважавању разлика које постоје међу људима. Део активности било је и упознавање деце са садржајем збирке прича „Риба риби гризе реп“ Јасминке Петровић и романа „Ово је најстрашнији дан у мом животу“ и „Лето када сам научила да летим“ исте ауторке.
Њихови јунаци пролазе кроз различите ситуације и авантуре и решавају бриге које их муче, уче да буду толерантни и да поштују различитости и схватају да је свет леп управо зато што разлике постоје. Ученици су разматрали примере толерантног и нетолерантног понашања у једној од прича у збирци, или поглавља романа, а затим и у свом окружењу.

Ове књиге се налазе у програмима пројекта за подстицање деце на читање „Оштро Перце“ (у организацији Друштва школских библиотекара Србије) и „Читам, па шта?“ (у организацији Библиотеке града Београда). Тако је причом о њима започело и представљање пројеката који ће се реализовати у нашој школи током школске 2016/2017. године.

Часови са ученицима III2, IV2 и VIII2 одржани су у одељењу Библиотеке града Београда у Малом Пожаревцу и тиме је настављена успешна сарадња између школе и јавне библиотеке.

Детаљније информације о пројектима можете погледати на веб странама:
„Оштро Перце“ на страни Супер учење
„Читам, па шта?“, на страни Читам, па шта.

Слађана Галушка, библиотекар

 

2017 Copyright OŠ Milorad Mića Marković Rights Reserved