foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Међународни дан људских права обележава се 10. децембра

ОШ "Милорад Мића Марковић"

Мала Иванча

Електронско учење

Е-учење примењује се у школи од 2011. године. У е-учионици ученици прате лекције, решавају тестове и презентују своје радове.

Прочитај

Настава

Наставници и ученици реализују веома успешне часове пројектне и тематске наставе.

Прочитај

Стручно усавршавање

Наставници и стручни сарадници се стручно усавршавају и примењују стечена знања.

Прочитај

Чаролије

Школски лист Чаролије покренут је 2005. године, а 2015, објављивањем броја 21, обележено је десет година излажења.

Прочитај

Изабери писмо

Контакт

Време

Завршни сусрет пројекта Оштро Перце 2015/2016. одржан је 22. априла 2016. године у Основној школи „Свети Сава“ у Београду програмом којим је обележен и Светски дан књиге и ауторских права. У свечаној сали су се окупили ученици, библиотекари и наставници из школа учесница у пројекту и представници издавачких кућа „Одисеја“ и „Креативни центар“.
После поздравне речи и приче о важности књига и читања, као и поштовања ауторских права, два ученика седмог разреда говорила су о животу и делу Шекспира и казивала на енглеском и српском језику његове познате стихове: сонет 18 и монолог Хамлета из истоимене трагедије.
У наставку програма ученици су прочитали најуспешније приказе књига, показали су стрип настао на основу романа „Рико, Оскар и тајанствене сенке“, а представљени су и радови ученика нижих разреда школе домаћина постављени на паноима.
Ауторима најбољих радова су додељене награде, дипломе и похвалнице, а школама захвалнице за учешће у пројекту. Скуп је завршен позивом ученицима да и даље читају и стварају кроз пројекат Оштро Перце.

Ученици наше школе су постигли одличне резултате у такмичарском делу пројекта и освојили следеће награде:
Дипломе за приказе освојиле су Анђела Стојановић II2 и Тијана Глишић VI1.
Похвале за стрип и сликовницу освојили су: Катарина Козић и Душан Ширник I1, ученици I3, ученици III3 и ученици IV1 и IV2.

Слађана Галушка, библиотекар

2017 Copyright OŠ Milorad Mića Marković Rights Reserved