Дан јабуке

Ученици млађих разреда из Малог Пожаревца и њихове учитељице су 21. октобра 2106. године били гости одељења Библиотеке града Београда у Малом Пожаревцу. Тамо су одржана два часа, за ученике првог и другог и за ученике трећег и четвртог разреда.
Часови су били посвећени обележевању Дана јабуке.jabuke

Књижничар Мира Ребић и учитељице су разговарале са ученицима првог и другог разреда о томе зашто се прославља овај дан и зашто је јабука важна у исхрани човека. Деца су рекла да треба јести јабуке које нису прскане.

Ђаци су бојили јабуке од папира и тако представили разне врсте које су видели и које њихови родитељи гаје. Такође, причали су и старим сортама које се више не гаје у овом крају.

На крају су папирне јабуке окачене изнад врата да украсе библиотеку. Ђацима је час био забаван и поучан. 

О часу за ученике трећег и четвртог часа пише ученица Анђела Стојановић.

 

Час у библиотеци

Ученици трећег и четвртог разреда су 21. октобра 2016. године ишли у библиотеку. Тема часа је била Дан јабуке. Причали смо које је боје цвет и зашто је важно да једемо јабуке и да ли је боље прскати их или не. Читала сам на интернету о јабукама и нашла сам једну изреку „Јабука на дан и доктор је сувишан“. Мој тата узгаја јабуке и не прска их и онда су корисне и здраве. Ако их неко прска, онда их уништава.

Разговарали смо о причи „Јабука“ Драгана Лукића, коју смо читали у првом разреду. Она је интересантна зато што јабука није хтела да је поједне било ко, па је отишла код једне девојчице која је била добра и хтела је да подели јабуку са братом.

Час ми се веома свидео, јер до тада уопште нисам знала да постоји тај дан и зато што обожавам да једем јабуке.

Анђела Стојановић III2