Ноћ вештица

У школи у Поповићу је 4. новембра.2016. године одржан тематски час поводом обележавања познатог празника из англосаксонске културе. Ученици од првог до четвртог разреда су имали прилику да се опробају у играма које се за Ноћ вештица (Halloween) играју у земљама енглеског говорног подручја, а које су за њих припремиле наставнице енглеског језика Александра Ковачевић и Јелена Стевановић, као и учитељице Ружица Будимкић и Сања Петровић.

Ове године смо прескочили традиционални маскенбал и страшне костиме, јер би нам сметали приликом такмичења. Такмичили смо се у „лову на јабуке” (Apple bobbing), где је задатак ученика био да из посуде напуњене водом изваде јабуку, али без коришћења руку! Затим смо се тркали у пару док су нам ноге биле везане канапом (Three-legged race). Покушавали смо и да, везаних очију, залепимо реч „БУ!” на духа на хамеру (Pin the ghost). Играли смо игру меморије и спајали парове картица са ликовима карактеристичним за овај празник. Мало је рећи да смо се забавили!

Празник није могао да прође без прављења честитки и резбарења бундеве (Pumpkin carving). На самом крају смо се засладили чоколадним бананицама и научили израз “Trick or treat?”.
Have a spooky Halloween!

Александра Ковачевић, наставник енглеског језика