Безбедност и деца

За ученике седмог и осмог разреда наше школе инспектори Полицијске управе за град Београд, Одсека за сузбијање малолетничке делинквенције одржали су стручно предавање на тему „Безбедност ученика на интернету“ 23. новембра 2016. године.
Излагања су била посвећена проблемима са којима се деца, млађи и старији малолетници, могу суочити - од вршњачког насиља до насиља на интернету. Гости су наводили примере из своје праксе и ђацима указали на начине превенције од насиља и злостављања, као и на значај развијања способности детета на самозаштиту и превазилажење таквих ситуација и значај подршке школе и вршњака, породице и одраслих особа од поверења.

Посебан део разговора се односио на занимања људи који раде у полицији. Предавачи су говорили о својој професији и на тај начин нам помогли у избору будућег занимања, што је и део пројекта Професионална оријентација који се реализује у школи.

Сви смо били изузетно заинтересовани за тему и постављали смо питања. Предавање је оставило добар утисак на нас и отворило и многе теме за размишљање.

Ана Јанковић и Тијана Глишић, VII1