Свети Сава

Обележавање Дана Светог Саве започело је 26. јануара 2018.

За ученике старијих разреда одржани су јавни часови – ђаци су певали химну Светом Сави и разговарали о његовом животу и раду.
Додељене су награде ауторима најбољих литерарних и ликовних радова на тему Светог Саве, састави су прочитани, а ликовни радови постављени на паноу у холу школе.
У Малој Иванчи је одржан квиз на ком су ученици проверили своје знање о животу и раду Светог Саве. Такмичило се пет трочланих екипа. Победила је екипа VI1. У Малом Пожаревцу Лазар Поповић, ученик V2, прочитао je текст „Свети Сава и учитељ“, коју су ђаци заједно анализирали уз помоћ наставнице српског језика. Ученици су говорили и текстове „Пут Светог Саве“ и „На Врачару“.
За ученике млађих разреда у Малој Иванчи организовани су часови тематске наставе – разговарало се о животу и делу Светог Саве, ђаци су рецитовали стихове и певали познате песме о Светом Сави и такмичили се у слагању пазла са ликом светитеља.

Директорка је позвала све ученике и наставнике да 27. јануара дођу на литургију у цркви Светог Георгија у Поповићу и на приредбу која ће се одржати у школи у Поповићу.

Марина Луковић