Дан жена

Дан жена је обележен у Поповићу 8. марта 2018. програмом у коме су учествовали сви ученици од првог до четвртог разреда и предшколци. Ђаци су рецитовали, глумили и певали. Маме у публици су биле поносне на своју децу и наградиле су их громким аплаузом. Затим су се маме, подељене у две групе, такмичиле у пресвлачењу беба, разврставању чарапа, прескакању вијаче, качењу веша на штрик и ушивању дугмића. Деца су гласно навијала, атмосфера је била дивна. На крају овог дружења деца су поклонила мамама припремљене поклоне. Направили су и украсили куваре у које су прилепили по неколико рецепата. Маме су се деци реванширале укусним домаћим колачима. Сви смо уживали у дружењу.

Ружица Будимкић

 

У Малој Иванчи је 8. марта 2018. одржана приредба поводом Међународног дана жена у којој су учествовали ђаци од првог до четврог разреда.
Ученица другог разреда Ана Божанић отворила је приредбу и поздравила присутне маме и баке и честитала им празник. Било је много рецитација о мамама и неколико драмских сцена. Ученици четврог разреда су глумили у одломцима из драма „Пепељуга“ Александра Поповића и „Чик погодите због чега су се посвађала два златна брата“ Добрице Ерића. Трећаци су извели „Три прасета“. Ученик четвртог разреда Лука Ширник је одсвирао коло на хармоници.
Сви су били насмејани и уживали су у представи. Драго ми је што смо улепшали дан мамама и бакама.

Анђела Лучић IV1

 

IMG 20180307 152338

У циљу неговања сарадње породице и школе и указивања на значај очувања породичних вредности, у Малом Пожаревцу је обележен Дан жена радионицама за ученике другог и трећег разреда и њихове маме. Циљ активности је био да се деца и родитељи друже и кроз игру боље упознају.
Прво су маме имале задатак да погледају ликовне радове постављене на паноима у учионици и да погоде који је цртеж дело њиховог детета. Затим су играли игру „Колико се добро познајемо?“. Деца и маме су одговарали на питања у вези са оним што воле, навикама и понашањем. Онда су наглас читали одговоре и проверавали колико добро познају једни друге. Уследило је одгонетање загонетних прича и израда честитки.
Све активности су протекле у ведром и забавном расположењу. 

Љиљана Вићовац