Рекреативна настава

taraУченици млађих разреда наше школе и њихови учитељи боравили су на Митровцу на Тари у периоду од 10. до 17. априла 2018. године.

Боравак је био испуњен разноврсним активностима током целог дана. Након јутарње гимнастике ученици су ишли у шетње и излете до Тепих ливаде, Тисовог двета, ловачке Чеке и хранилица за срне. Време после ручка било је испуњено спорско рекреативним садржајем. На фудбалском терену организоване су различите игре: фудбал, између две ватре, полигон спретности, орјентациони крос У такмичењу у фудбалу између школа наши ученици су освојили прва два места. Вечерње друштвено-забавне активности биле су посебно привлачне за ђаке. Оне су биле разноврсне и чиниле су их различити квизови и надметања: Ревија фризура, Маскенбал, Покажи шта знаш…
Ученици су показали своје знање и способности и добили заслужене дипломе.

Школа у природи омогућила је ученицима да стекну основна знања о природи и екологији. Ђаци су стицали радне и хигијенске навике, дружили се и учили да поштују правила заједничког живота и правила понашања у природи. Тиме су, по мишљењу учитеља, остварени сви планирани циљеви овог вида наставе.

Гордана Косанић