Весело позорје у нашој школи

pozorjeУ петак 11. маја 2018. године у нашој школи гостовали су глумци Позоришта на Теразијама Елизабета Ђоревска и Веселин Стијовић.
Извели су представу „Весело позорје“ која се састоји од сегмената из дела наша три велика писца: Стеван Сремац - „Поп Ћира и поп Спира“, Бранислав Нушић - „Милан и Марица“ и Бранко Ћопић – „Доживљаји Николетине Бурсаћа“.
Представа је прилагођена деци школског узраста, а својим хумором, уметничким и естетским садржајем као и занимљивошћу наишла је на веома топао пријем код наших ученика.
Утисак је да ће ученици после овог искуства са више наклоности читати поменута дела, од којих су два у оквиру школске лектире. Осим тога, сам приступ овој представи је био необичан, ученици су и сами могли да учествују у шминкању и маскирању глумаца, као и да се упознају са елементарним појмовима из позоришне уметности чиме је остварена својеврсна демистификација позоришта.

Ово гостовање је нарочито било драгоцено за наше ученике зато што они нису у прилици да тако често одлазе у позориште, па се надамо да ће оваквих прилика бити што више.

Данка Стојановић