Угледни час из географије

Наставница Радица Јаћимовић је одржала угледни час географије 16. маја 2018. године у VIII2, а у активностима су учествовали и ученици VIII1. Часу су присуствовали директор школе Ксенија Илић и наставници Бранка Миладиновић, Новка Боричић, Слободан Карановић и Марина Луковић.

Тема часа је била „Сајам туризма, саобраћаја и трговине“. Ђаци су добили задатак да припреме одређене артикле које би изложили на штандовима. Они су донели храну за причу о угоститељству и трговини, у којој смо касније сви заједно уживали. Штанд који је био посвећен саобраћају красиле су макете возова и авиона, а Вук Симић је довезао мотор. Сара Павловић и Тијана Глишић су говориле о козметици и на њиховом штанду било је много козметичких препарата. Неколико ђака је говорило о туристичким дестинацијама наше земље. Слободан Дојчев и Александра Митровић глумили су у скечу о пијаци, који је за ову прилику написала наставница српског језика Данка Стојановић. На крају часа три екипе су се такмичиле у квизу „Препознј туристичко место“. Квиз су припремили ученици ОШ „Бора Лазић“ из Влашке који су били наши гости тога дана.

Читав овај пројекат је успешно урађен, спојено је лепо и корисно, а ученици оба одељења уживали су у дружењу и даљим активностима током дана. Показали смо креативност и предузимљивост, а наставница нас је за труд наградила петицама.

Тијана Глишић VIII1