Дечија недеља 2018.

lutkaОве школске године дечија недеља под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво“ обележена је у свим објектима наше школе прве недеље октобра. Учитељи и наставници осмислили су разноврсне програме.

У Малој Иванчи ученици нижих разреда упознати су са Конвенцијом о правима детета а затим су правили паное и разговарали о правима и обавезама детета. Другог дана ораганизована је радионица са родитељима на којој су израђиване лутке од рециклираних и природних материјала. Среда је била резервисана за спортске активности у којима су учествовали и предшколци. Четвртог дана организована је радионица „Дуга сличности и разлика“, чији је циљ био да ученици који се мање међусобно друже, уоче што више сличности међу собом. Петог дана организована је приредба поводом пријема првака у Дечији савез.

У Поповићу Дечију недељу отворило је читање и анализа „Буквара дечијих права“ Љубивоја Ршумовића. Другог дана ученици наше школе дружили су се са другарима из ОШ „Цана Марјановић“ на Друминама. Том приликом реализована је радионица „Здрава храна“. Следећег дана организована је радионица са родитељима на којој су прављене играчке од природних материјала. Медицинска сестра је била гост у четвртак и са ђацима је разговарала о здравој храни, хигијени и потреби да се баве спортом. Последњег дана организован је програм „Игре без граница“ током кога су се ученици и родитељи такмичили у различитим спортовима и играма.

Активности у Малом Пожаревцу су започеле упознавањем ученика са историјатом обележавања Дечије недеље и разговором о превазилажењу лоших емоција. Другог дана ученике је посетила Мирјана Ребић, библиотекарка Библиотеке града Београда, одељења „Милован Видаковић“ у Сопоту, која је са ученицима разговарала о здравој храни и традиционалним јелима. Следећег дана организована је радионица са родитељима на којој су прављене играчке и инструменти од природних материјала. Четвртак је био спортски дан, а последњег дана одржана је приредба за пријем првака у Дечији савез.

Ученици старијих разреда су писали, цртали и правили паное на тему „Моје је право да живим срећно и здраво“. На часовима грађанског васпитања разговарало се о правима и обавезама детета. Ђачки парламент је одржан у просторијама Градске општине Сопот са председником општине Живорадом Милосављевићем када се разговарало о потребама ђака и решавању појединих њихових проблема.

Марина Луковић