Бајка

Наставници разредне наставе, наставница енглеског језика и библиотекарка реализовали су пројекат Бајка са ученицима нижих разреда током фебруара, марта и априла 2014. године.
Циљ је био развијање читалачке и медијске писмености ученика; читање бајки и препричавање, писање бајке на основу прочитаних (измена појединих делова, премештање у данашње време и сл.), и илустрација бајке.
Ученици I-3/III-3 су добили задатак да осмисле бајку у којој су јунаци њихови омиљени ликови из различитих бајки. Оживели су Снежану и Маћеху, Пепељугу и Успавану Лепотицу, Принца и Ловца и остале и дали им и неке своје особине, направили заплет и припремили текст „Бајка о бајци“ за сценско извођење.
Четвртаци су читали Пепељугу у две варијанте и роман Алиса у земљи чуда.
Ученици IV-3 писали су састав на тему „Са Алисом и Пепељугом“ и у договору са наставницом драматизовали две најуспешније приче, а улоге у две драмске минијатуре имали су и њихови другови из II-3.
„Пепељуга у 21. веку“ је била тема текста који су саставили ученици IV-2 и припремили за сценско извођење.
Уследила је припрема костима и израда сценографије. Ученици су увежбавали сцене из комада у учионицама и школском дворишту и извели претпремијере које су наставници и библиотекар снимили. Од тог материјала настале су ППТ презентације које су постављене на сајт школе.


Слађана Галушка, библиотекар